Odamızın başvuru sahibi olduğu “Rize Genç Girişimci Akademisi” başlıklı projemiz, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Girişimcilik ve Genç İstihdam Teknik Destek Programı tarafından desteklenmiştir. 2022 Aralık ayında uygulanmaya başlanan projemiz 2023 Nisan ayında tamamlanmıştır.

Bu proje ile Rize ilinde girişimcilik ekosistemi dikkate alınarak girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amaçlanmıştır. Eğitim başlıklarımız ile, idari yük iş kurma/büyütme, rekabet mevzuatı, kredi piyasaları, dış pazarlara erişim, özel sermaye, İç pazara erişim, girişim sermayesi, ürün ve iş piyasaları mevzuatı, kamunun rolü, pazarın kalitesi, bilginin oluşu ve yayılımı, girişimcilik yetenekleri, kültür ar-ge yatırımları, eğitim ve deneyim, öğrenim, risk algısı, girişimcilik altyapısı, girişimci algısı, firmalar arası iş birlikleri, iş sahibi olma istekliliği, teknoloji, internet, işgücü hareketliliği, sosyal sermaye ve güven ilişkilerini iyileştirmeye katkı sağlama hedeflenmiştir. Proje süresi boyunca (Aralık 2022 – Nisan 2023) 16 farklı başlıkta planlanan eğitimlerin tamamı gerçekleştirilmiştir. Bu eğitimlerin sonucunda toplamda 72 saatte 376 kişiye eğitim verilmiştir.

Eğitim Başlıkları:

1-Yönetim ve Yönetici Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitimi

2-Girisimcilik Motivasyon Enerjisi Eğitimi

3-Girisimciler için Stres Yönetimi Eğitimi

4-Girisimciler İçin Kelebek Etkisi Eğitimi

5-Isletmelere Yönelik Devlet Destekleri ve Teşvikler Eğitimi

6-Girisimciler İçin İletişim Yönetimi Eğitimi

7-Pazarlamada Yeni Trendler Eğitimi

8-Insan Kaynaklarında Yeni Trendler Eğitimi

9-Analitik Düşünme ve Problem Çözme Teknikleri Eğitimi

10-E-Ticarette Yeni Trendler ve Devlet Destekleri Eğitimi

11-Kisisel Verilen Korunması Farkındalık Eğitimi

12-Markalasma ve Kurumsal Kimlik Eğitimi

13-Ticarette Arabuluculuk Hizmetleri Eğitimi

14-Girisimciler için Belgelendirme, Kalite ve Standardizasyonun Önemi Eğitimi

15-Girisimciler İçin Sosyal Medya Yönetimi

16-Yenilenebilir Enerji Kaynakları Farkındalık Eğitimi

Projenin tamamlanması ile bireysel girişimcilik eko-sisteminin geliştirilmesi, girişimcilik ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacı ve buna bağlı yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedefine katkıda bulunulmuştur.

 


Galeri