Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Sosyal Destek Programı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Rize Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu, Odamızın Proje Ortağı olarak yer aldığı “Rize Mesleki Eğitim Merkezi Projesi”, 18 ay süreli olup, %88,5 oranında desteklenmektedir.

Projemizin hedefi: Bölgenin ve ilin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla sanayide ve diğer sektörlerde vasıflı insan kaynağının oluşturulması ve özellikle okul dışında ve iş dışında olan gençlerin istihdam edilebilirliğinin arttırılması amacıyla Rize Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi’nin kurulması ve düzenlenecek eğitim programlarıyla istihdam sorununun çözümüne katkı sunulmasıdır.

Projemiz ile ilimiz ve bölgemizdeki insan kaynakları ve mesleki eğitimde kurumlar arası işbirliği ve mesleki eğitim stratejilerine iyileştirme yapılması öngörülmektedir.

 Söz konusu destek kapsamında Rize Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan sözleşme neticesinde eğitim atölye ve ekipmanların oluşturulmuş eğitim verilmesi için hazır hale gelmiştir.

 


Galeri